herbouw 25 April om 11:50 uur lokale tijd, werd Nepal opgeschrikt door een enorme aardbeving (7.9 op de schaal van Richter). Er zijn vele duizenden doden en de materiële schade is onvoorstelbaar groot!

Stichting Diyo Nepal, opgericht in 2007 en werkzaam in de regio, begint direct met noodhulp. Zij voorzien de mensen van voeding, onderdak en kleding, en zullen dit de komende tijd blijven doen. Gelijktijdig worden er plannen gemaakt voor de wederopbouw van de regio, men begint met  de herbouw van 150 huizen en de 5 scholen van de Stichting Diyo Nepal. Voor de herbouw van de huizen heeft Diyo Nepal inmiddels voldoende donaties ontvangen.

logo_nepal[1]De Campo Verde Foundation heeft een schenking van € 20.000,– toegezegd aan de Stichting, om ook zo snel mogelijk met de herbouw van de  scholen te kunnen starten. De kinderen krijgen op dit moment les in de buitenlucht, maar zodra het regenseizoen start zijn de schoolgebouwen hard nodig!

Het naar school gaan helpt om weer structuur te brengen in het dagelijkse leven van de kinderen, én draagt bij om de traumatische ervaringen te verwerken. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van de Stichting Diyo Nepal:  www.diyonepal.nl