Campo Verde Foundation onderzoekt op dit moment 2 projecten om kansarme kinderen te helpen bij het krijgen van onderwijs. Dit onderwijs is essentieel voor hun ontwikkeling.

Project Colombia Bogota
Egipto con Futuro Fundación

Het door Campo Verde beoogde project is een aanvulling op de huidige werkzaamheden van Egipto con Futuro Fundación www.egiptoconfuturo.org. Deze stichting opgericht in 2007 heeft als doel 200 kinderen en tieners in de arme buurt van Bogota 5 dagen in de week te voorzien van een maaltijd en daarnaast verschillende activiteiten aan te bieden op het gebied van sport en recreatie. Deze stichting is voortgekomen uit de activiteiten van Bertilda Diaz en haar familie. Zij zijn volledig op de hoogte van de uitdagingen die deze buurt heersen zoals bendes, drugs, niet deelnemen aan school, slechte voeding, huiselijk geweld en het geen mogelijkheid hebben tot verdere educatie. Campo Verde Foundation kwam met hen in aanraking door een Nederlands contact uit Heeswijk Dinther www.bogotazonderhonger.nl

Het project wat Campo Verde Foundation onderzoekt gaat over het veranderen van mentaliteit van deze kinderen en tieners door een speciale educatie methode aangeboden door Escuela Nueva www.escuelanueva.org. Door deze educatie die tegelijkertijd hun sociaal emotionele aspecten ontwikkelt willen we deze kinderen stimuleren om uit de armoede te komen.

Dit wordt niet gedaan door hen geld te geven maar door hen de mogelijkheid te bieden hun eigen leven te veranderen door toekomstperspectief.

Dit project is een samenwerking waarin Campo Verde Foundation zeer actief betrokken is. Niet alleen door donatie maar ook door bezoeken, gesprekken en mede bepalen hoe het project eruit gaat zien.

Bij deze foundation is nog veel meer te doen. Mocht u mee willen helpen, bezoek het onderdeel Steun mee! We zouden graag op deze locatie een project willen toevoegen:

Voetbal www.colombianitos.org
Engelse les www.aiesec.nl

Project: Brazilië, Sao Paulo
Instituto Ato

Instituto Ato www.institutoato.org.br is een school voor kansarme kinderen, deze school is opgericht door Groeneveld dealer GHT. Dit instituut geeft aan meer dan 190 kinderen scholing, van kleuterschool tot hoger onderwijs. Zij onderscheiden zich doordat zij voltijd scholing geven, psychische hulp aan kinderen en ouders, professionele cursussen en IT onderwijs.

Campo Verde Foundation ondersteund project over financiële opvoeding.

Braziliaanse gezinnen worden hevig aangespoord door de handel, banken en makelaars om op afbetaling te kopen en geld te lenen. De rentes die gevraagd worden zijn veelal woekerrentes. Men kijkt niet naar de totale rente maar enkel naar de maandelijkse aflossing en of die past in hun maandelijkse uitgaven. Noch de aanbieders noch de kopers kijken naar de verplichtingen en het resultaat hiervan is zeer droevig. Door terugname van verlies van reeds betaalde bedragen en nieuwe financiering op lange termijn laat het deze mensen steeds verder terugzakken in armoede en het hebben van geen toekomst.

Campo Verde Foundation vindt het belangrijk om jongeren bewust te maken van deze valkuilen in het leven. Daarom doneren wij deze cursus aan de jongeren die bij Instituto Ato hun onderwijs volgen.

Bij dit zelfde instituut wordt gekeken naar mogelijkheden waarbij Campo Verde Foundation kan helpen om deze jongeren een toekomst te geven.